היתרון של חידושים טכנולוגיים הוא שהם עוברים מהר מאוד להיות נחלתם של הציבור הרחב. בין היתר, זה בא לידי ביטוי בפתרונות הגברה ובידור שזמינים כיום גם עבור אדם מן השורה – בלי שהוא יצטרך לחרוג מתוך מסגרת התקציב על מנת ליהנות מהם. ספציפית לגבי בידורית למשל, יש כמה חידושים שקיימים ב-2020 וצפויים להמשיך איתנו עוד הרבה הלאה:
א. בינה מלאכותית – טכנולוגיית בינה מלאכותית מאפשרת לנהל תקשורת מילולית ולהעביר הנחיות קוליות אל מערכות הגברה מסוימות. כאשר מערכות ההגברה הופכות להיות חכמות בזכות התוכנות שמותקנות בהן והחיבור לאינטרנט, כל שנותר הוא לסנכרן אותן עם בינה מלאכותית. עם זאת, כדאי לדעת שברוב מערכות ההגברה יש נכון להיום בינה מלאכותית באנגלית בלבד.
ב. טעינה אלחוטית – הרבה חידושים שקיימים כיום במערכות הגברה כבר היו קיימים לפני כמה שנים בטלפונים ניידים. בין היתר, זה מה שקורה עם בידורית שמאפשרת הטענה באופן אלחוטי. בשביל שאותה מערכת הגברה תתמוך בהטענה מן הסוג הזה, צריך לשלב בתוכה חומרה ותוכנה וגם להשתמש במשדר שעובד על בסיס האינטרנט האלחוטי.
ג. חיבורים וכניסות – מיותר לציין שמצופה ממערכות הגברה ובידור מודרניות לדעת להתחבר פחות או יותר אל כל מקור שמע. הדוגמא הכי בסיסית לכך היא חיבור בלוטוס שקיים במערכות כאלה כבר מעל עשור, אך החידושים הטכנולוגיים מאפשרים גם חיבורים לאפליקציות והשמעה ישירות מתוך מחשבים מרוחקים.
האם החידושים ישפיע על המחיר?
כמו בכל תחום, גם המחיר של בידורית נקבע לפי האיכות ולפי הטכנולוגיות שמשולבות בתוכה. ככל שהטכנולוגיה מתקדמת יותר, כך המשמעות היא מחיר גבוה עבור הצרכן. מצד שני, יש גם המון תחרויות בין יצרני מערכות הבידור והרמקולים. על רקע התחרות הזו, סביר שהמחירים דווקא יירדו ושיהיה אפשר למצוא המון מערכות שזמינות עבור הלקוחות באופן פחות או יותר מיידי.
לסיכום, שווה לעקוב אחר תחום ההגברה וכדאי לבדוק איזה חידושים טכנולוגיים ישולבו בבידוריות. אם רוצים, ניתן גם לנסות לשער כיצד התחום הזה ייראה בעוד עשור ומה יקרה בו ביחס לצרכים השונים והקיימים.