יש לא מעט יתרונות משמעותיים לשיפוץ של הבית שלכם – אתם תוכלו ליהנות מאיכות חיים טובה יותר, להעלות את ערך הבית באופן ניכר, וגם להתאים אותו לשינויים בתא המשפחתי – כאשר נולדים ילדים חדשים, כשחלקם גדלים ועוזבים את הבית, וכיו"ב. השאלה היא איך בכלל מתחילים? לאיזה אנשי מקצוע פונים? איך בוחרים חומרי בניין מתאימים? הנה כמה טיפים שיוכלו לעזור לכם עוד לפני תחילת השיפוץ.
כך משפצים בצורה נכונה
- מול מי עובדים? – יש שתי דרכים כלליות לעשות את השיפוץ. האחת היא לפנות לקבלן שיפוצים אשר ירכז את כל הנושא, וגם יבחר את כל אנשי המקצוע, יבחר עם אילו חומרי בניין לעבוד, וכיו"ב. אפשרות אחרת היא שאתם פונים בעצמכם לכל אנשי המקצוע. היתרון בשיטה הראשונה היא החיסכון בזמן והעובדה שהקבלן פוטר אתכם מהרבה מאד עיסוקים ותיאומים. מהצד הנשי, בשיטה השניה יש לכם יותר שליטה בקצב השיפוצים, אתם לא תלויים רק באדם אחד, ולרוב זה יותר זול. אתם צריכים לחשוב כמובן מה יותר חשוב לכם.
- תדירות הפגישה – כשאתם עובדים עם הקבלן או אנשי המקצוע לאורך זמן, יש לקבוע עימם פגישות קבועות. הפגישות צריכות להיות בתדירות של פעם בשבוע אם מדובר על עבודה ממושכת. כמו כן הרשו לעצמכם לקבוע פגישות נוספות מעבר לפגישת העדכון השבועית, אם אתם נמצאים בשלב קריטי במיוחד.
- קבעו יעדים ברורים – אחת הדריכם הטובות לעבור את השיפוצים בשלום, היא לקבוע מראש את היעדים ולפרט אותם לפי התאריכים השונים. איך עושים זאת? פשוט לוקחים לוח שנה, ומסמנים בימים השונים מה צריך להיות מושלם עד לתאריך היעד. זה יעזור לכם לעשות הרבה מאד סדר – וגם להגדיר לאנשי המקצוע מהם היעדים שבהם הם אמורים לעמוד.
- תכננו תקציב – כשמתכננים תקציב צריך לקחת הרבה מאד דברים בחשבון – משך העבודה, הסוג של חומרי בניין שתבחרו לפי האיכות שלהם, המוניטין של אנשי המקצוע, וכיו"ב. קבעו לעצמכם מראש קו אדום שאותו אתם לא תעברו. חשוב מאד שמתחת יהיה עוד קו אדום של הצפי הריאלי לעלויות – אבל שיהיה מרווח במקרה של תקלות בלתי צפויות.
- התאזרו בסבלנות – שיפוץ של הבית הוא תהליך שלעתים מביא עימו שינויים רציניים מאד. צפו לפחות לכמה ימים אם לא שבועות בודדים שבהם אתם תצטרכו לישון מחוץ לבית שלכם, כי הוא יהיה פתוח לרווחה בגלל השיפוצים. כמו כן, צריך לזכור שלעתים יש אירועים בלתי צפויים – וחשוב לא לאבד את העשתונות.
ולא לשכוח את החוזה
הדבר החשוב ביותר שאסור לשכוח הוא שתערכו חוזה מלא מול הקבלן ויתר בעלי המקצוע שמספקים לכם שירות. בחוזה אתם מסדרים את הסכום שאתם תשלמו תמורת השירות, תפרטו באילו חומרי בניין מתחייב הקבלן לעבוד, ובקיצור – תסכמו את הכל, כשיש לכם אישור בעל תוקף משפטי.