כמה עולה ליפט מקצועי?

ליפטים מקצועיים הם חלק בלתי נפרד מכל מוסך כיום. הם עוזרים לנו להרים כלי רכב ומאפשרים עבודה נוחה ובטוחה, לתת שירות מקצועי וטוב יותר ללקוח, לסכן פחות את העובדים במוסך ועוד. ליפט מקצועי עשוי להיות עסק יקר ולכן כדאי לבדוק מספר דברים לפני שרוכשים את הליפט, כמו למשל: כמות הליפטים שאתם באמת צריכים, סוג הליפט, כיצד הוא עובד, יד ראשונה/שנייה, אילו כלי רכב הוא יכול להרים מבחינת משקל ועוד.

החשיבות של ליפטים למוסך שלכם:

הליפטים הם כלי חשוב בכל מוסך כיום. יש ליפטים המתאימים לאופנועים, אחרים לרכבים פרטיים, אחרים לטרנזיטים ואחרים גם לאוטובוסים ומשאיות. זה תלוי כמובן בסוג הליפט, בגודל שלו, במשקל שהוא יכול לשאת ועוד. בעבר היינו צריכים לגלוש מתחת לכלי הרכב כדי לאתר את התקלה וזה היה לא נוח, לא יעיל וגם התיקון של הרכב יהיה בהתאם. מלבד העובדה שניתן לעבוד בצורה נוחה ובטוחה יותר, גם מהירות העבודה תהיה טובה יותר ונוכל לספק שירותים מהירים ומקצועיים יותר ללקוחות המוסך ולמקסם את רווחי העסק.

כמה עשוי לעלות ליפט חדש וכמה יד שנייה?

אז אם אתם שואלים את עצמכם כמה עולה ליפט מקצועי הרי שיש הבדל בין הליפטים השונים כמובן. ליפט מקצועי חדש עשוי לעלות באזור 20 אלף שקלים. המחירים עשויים לנוע מעט לפה או לפה בהתאם לחברה המשווקת, לסוג הליפט, לחברת הייצור, לכמות הליפטים שאתם קונים ועוד. ליפט משומש עשוי לעלות לכם בין 7 ל14 אלף שקלים. הטווח הוא גדול כיוון שגם כאן מדובר במי מוכר לכם, סוג הליפט, עד כמה הוא חדש, האם יש הוכחות לשנת הקנייה שלו כחדש וכו'. מצד אחד מדובר במחיר מוזל יותר ומצד שני כאשר מדובר בכשיר חשמלי, בוודאי לא מכשיר זול, אותם רוצים לוודא שאתם רוכשים מכשיר טוב, עם אחראיות וכזה שיעבוד לכם שנים רבות קדימה. משהו שהוא בעייתי יותר כאשר רוכשים ליפט יד שנייה.

מה חשוב לבדוק לפני שרוכשים ליפט?

  • גובה מקסימלי ומינימלי של ההרמה – מעיד על האפשרות של טכנאי הרכב לעמוד זקוף ובצורה נינוחה מתחת לכלי הרכב, ללא חשש ובביטחון מלא. ליפטים מסוימים מוגבלים בגובה ההרמה שלהם ומאפשרים גם עמידה כפופה או ישיבה מתחת לכלי הרכב ולא תמיד זה נוח.
  • מרחק בין העמודים וכמות עמודים – יש ליפטים עם 2 עמודים, יש עם 4 ויש ליפטים גדולים יותר עם יותר רגליים עבור כלי רכב כבדים וגדולים יותר. כאשר מדובר בליפט סטנדרטי בדרך כלל יהיה בין 2 ל4 רגליים. כמות הרגליים והמרחק ביניהם ישפיעו על נוחות והריווח בעמדה ונוחות העבודה על כלי הרכב.
  • שטח העמסה – עד כמה הוא נוחה ורחב. עד כמה הוא חזק ועמיד.
  • הכנסת הרכב – האם מדובר באפשרות חד כיוונית להכנסת הרכב? דו כיוונית? וכו'.
  • מנוע והפעלה – היכן ממוקם המנוע של הליפט? כיצד מנגנון ההפעלה עובד? האם הוא אינו מסוכן?
  • האם הליפט בעל תו תקן אירופאי?
  • האם ההתקנה של הליפט מתבצעת בצורה נכונה ומקצועית על ידי איש מקצוע מוסמך בתחום?