השגחת כשרות היא בין התחומים הנדרשים כיום בארץ ובעולם. בתי עסק רבים עוסקים בהכנת ובאספקת אוכל: בתי קפה, מסעדות שונות, בתי מלון, בתי הארחה ועוד. על מנת להחזיק בתעודת כשרות, יש להעסיק משגיח כשרות מטעם הרבנות הנדרשת ובעל ההסמכה הרשמית המתאימה. משגיח הכשרות ממלא פונקציה משמעותית: הן כתנאי למתן תעודת כשרות לבית העסק והן ככתובת לפניות לקוחות בכל הקשור לכשרות העסק. במאמר זה יוסבר מה נלמד בקורס ההשגחה, היכן ניתן ללמוד אותו ולבסוף, מדוע כדאי להשלימו.
מה נלמד בקורס השגחת כשרות?
קורס השגחת כשרות כולל פרטי הלכה ובקיאות רבים ושונים. הקורס מלמד את התוכנית המובנית של הרבנות הראשית. כמו כן, הקורס מקנה ידע בתחומי ההלכות הרלוונטיות: הלכות שחיטה, תרומות ומעשרות, הלכות הכשרות כלים וכדומה; את המידע הדרוש אודות הליכי ייצור המזון השונים; וכן את המידע הרלוונטי על התכשירים, המוצרים והתרכובות השונות באמצעותם מיוצר המזון.
היכן ניתן ללמוד את קורס השגחת הכשרות?
על מנת להיות מוכשר כמשגיח כשרות מטעם הרבנות הראשית והבד"צים, ניתן ללמוד באחד משני המקומות המרכזיים הבאים:
מרכז דעת- מרכז הכשרה תורני, בארץ ובחו"ל, שהוקם לפני כעשור ומציע הכשרות תורניות מקצועיות בתחומים שונים. מדובר במרכז מוביל בארץ ואצל הציבור החרדי בעולם בכלל. מרכז דעת מציע הן הכשרות ברמה גבוהה והן אפשרויות השמה גבוהות בהיקפים גדולים. לצד ההכשרות עצמן, המרכז מציע פיקוח משמעותי, קבוצות מצומצמות, בית הוראה בינ"ל אינטרנטי, בחינה כפולה של מבחני הכשרות ועוד. בין ההכשרות שהמרכז מציע ניתן למצוא גם קורס הלכות שחיטה, מוהלים, כשרות ועוד. אורך קורס השגחת הכשרות הינו 4 חודשים, כאשר כתנאי מקדים נדרש ריאיון עם רב לפני תחילת הקורס.
מכון עליה- המכון הוקם לפני למעלה מ15 שנה, ומתמקצע בהגשת קורסים תורניים לבני תורה בארץ ובחו"ל. לצד קורסי הכשרות הלכתיות שונות, אתר המכון מציע אף מידע הלכתי בנושאי כשרות, דיינות ומשפט, סתם, מילה וכו. במכון עליה, קורס השגחת הכשרות אורך כ4 חודשים ומציע הכשרה מקצועית ע"י טובי הרבנים והמשגיחים והבקיאים בהלכות כשרות ובהליכי ייצור מזון, כאשר כתנאי מקדים נדרשת המלצה מרב מתאים.
בשני המקומות, כדי לקבל את תעודת המשגיח, יש להשלים עבודת גמר ולעבור את המבחנים בהצלחה הנדרשת.
מדוע כדאי ללמוד קורס השגחת כשרות?
כדאי בהחלט ללמוד ולהשלים כראוי קורס השגחת כשרות מהדרין, וזאת מכמה טעמים:
ראשית, מדובר בדבר נצרך ברמה הטכנית: מקומות המזון הרבים הקיימים דורשים כמות גדולה של משגיחי כשרות ראויים ומוכשרים לכך.
שנית, הדבר נדרש ברמה הערכית: הרחבת האפשרויות של האנשים המקפידים על כשרות להנות ממקומות מזון כשרים וכן הרחבת מערך הכשרות ככלל בארץ ובעולם.
שלישית, מדובר בתרומה משמעותית גם עבור המשגיח עצמו: בהרחבת והעמקת ידיעותיו ובקיאותו ההלכתית, הן בבתי העסק המושגחים והן בביתו הפרטי.
למידע נוסף על כשרות נא להכנס לאתר >> https://kashrut-tnuva.co.il/